•  
  • Producten
  • Oplossingen
  • Actueel
  • Services & Tools
  • Trainingen & Events
  • Over ons
  • Werken bij Hager

Rook- en hittemelders Topkwaliteit vanaf de basis

Geruststellende technologie die bijdraagt aan uw veiligheid

Brand geldt als een van de belangrijkste huiselijke gevaren binnen de eigen woning. Vooral ’s nachts. Slechts drie ademhalingen met giftige rook is al voldoende om een rookvergiftiging te kunnen veroorzaken met de dood tot gevolg. Gelukkig is afgelopen decennium het aantal slachtoffers aanzienlijk gedaald, mede dankzij het toenemende gebruik van rook- en hittemelders. Deze melders zijn het enige middel dat u op tijd wekt als er ‘s nachts brand is, omdat het reukorgaan tijdens de slaap is uitgeschakeld. Een snelle detectie van brand is dus van levensbelang en vormt de sleutel tot een snelle vluchtweg naar veiligheid.

Kwaliteit...
Alle Hager rookmelders voldoen aan de strengste eisen, zoals bepaald in de Europese norm EN14604.
De 230V-gevoede varianten voldoen hierdoor tevens aan de Nederlandse norm NEN2555, waaraan gerefereerd wordt in het Bouwbesluit.
... door technologie en design
Alle Hager rookmelders beschikken over de geavanceerde Auto Adjusting Technologie: een ingebouwde processor corrigeert automatisch bij vervuiling in de lucht en rookkamer van de melder. Het gevolg is een betrouwbare alarmmelding voor een periode van zeker 10 jaar. Daarbij zijn de Hager rookmelders in hoge mate bestand tegen elektromagnetische invloeden van buitenaf. Beide aspecten dragen bij tot de minimalisering van “valse” alarmeringen. Het design heeft naast een esthetische ook een praktische functie, namelijk een solide behuizing!

Nieuwe rookmelder van Hager

Hager introduceert de TG600AL, een mooie compacte standalone rookmelder. Deze is ideaal voor bijvoorbeeld woon- en slaapkamer, waar een melder volgens het Bouwbesluit vaak niet verplicht is. Maar voor extra veiligheid zeker aan te raden.


TG600AL

Slimme techniek denkt met de bewoners mee

Naast de beproefde detectietechniek bevatten de Hager-melders functies waar bewoners blij van worden.

  • Ledsignalering: de statusled samen met een piepsignaal maakt helder wanneer de batterij vervangen, of de melder gereinigd moet worden.
  • Oriëntatieverlichting: in het geval van alarm, brandt de witte led en dient deze als oriëntatieverlichting bij het vinden van een snelle vluchtweg.
  • Nachtrustfunctie: een melding die ontstaat wanneer het donker is, wordt automatisch 12 uur uitgesteld om de nachtrust niet te verstoren. Uiteraard beïnvloedt dit niet de alarmeringen!

Wanneer pas je hittemelders toe?

In rokerige, vochtige of stoffige ruimtes, zoals de garage en keuken, neemt niet alleen het brandgevaar toe, maar tevens de kans op valse alarmeringen. Speciaal voor deze ruimten zijn hittemelders ontwikkeld. Deze melders detecteren geen rook, maar ongewoon snelle temperatuurstijgingen.

Aangezien een hittemelder iets trager reageert dan een rookmelder is het belangrijk deze alleen toe te passen in ruimten waar een rookmelder niet werkbaar is. Rook-en hittemelders kunnen uitstekend met elkaar gekoppeld worden en bieden in combinatie nog meer veiligheid door het hele huis.


TG530A

Koppelen van melders voor nog meer veiligheid

Eén melder is goed, maar meerdere melders zijn beter, zeker als deze dan ook nog eens met elkaar verbonden zijn. Hager rook- en hittemelders zijn bedraad of draadloos met elkaar te koppelen zodat wanneer een melder rookvorming constateert of een ongebruikelijke temperatuurstijging, alle gekoppelde melders direct alarm slaan. Hierdoor worden alle bewoners tegelijkertijd gewaarschuwd en geeft dit bewoner de beste kans om zichzelf tijdig in veiligheid te brengen.

Hoeveel melders in een woning?

Het absolute minimum aantal rookmelders wordt beschreven in het Nederlandse bouwbesluit. In de praktijk komt dit vaak neer op een gekoppelde melder in de hal, overloop en zolder. Daarbij geld dit doorgaans alleen voor nieuwbouw en functiewijziging van een gebouw.

Hager vindt echter dat er geen concessies gedaan mogen worden wanneer het om veiligheid gaat. Hager raad daarom aan om in alle ruimtes met brandrisico zoals woonkamer, slaapkamer, keuken en garage en verbindingsruimtes zoals gangen en overloop te voorzien van een melder.