MiniVilla - flexibel, off-grid en duurzaam

De eerste MiniVilla is op 20 mei jl. feestelijk geopend. De eerste demontabele woning van dit concept is geplaatst in Harnaschpolder in Delft.

MiniVilla of MiniVillage

Aanleiding
In Nederland is veel bouwgrond waar even niets mee gebeurt. Deze grond kan goed gebruikt worden om tijdelijke woningen te plaatsen, bijvoorbeeld voor jonge starters of studenten. N.A.D. Nilofar Architecture & Design heeft i.s.m. studenten van de TU Delft de MiniVilla ontwikkeld, een concept waarmee de woningnood binnen deze doelgroepen bestreden kan worden.

Een MiniVilla kan vrijstaand midden in een landschap worden gezet, als echte villa. Maar als je op zoek bent naar een woning met iets meer ruimte of als je met vrienden wilt samenwonen, dan kunnen meerdere villa’s aan elkaar gekoppeld worden. Ook naast elkaar plaatsen met een gemeenschappelijke tuin is een mogelijkheid.

Indeling van de woning
De keuken en badkamer bevinden zich op de begane grond, net als een gezellige zithoek die ook als werkruimte gebruikt kan worden. Dankzij een speciaal voor de MiniVilla ontworpen opklapbaar bed is de woon- en slaapfunctie te combineren. Slapen kan ook boven waar plek is voor een tweepersoonsmatras en opslagruimte.

Bijna-zelfvoorzienend designhuis
MiniVilla is een designproduct met de mogelijkheid om bijna off-grid en zelfvoorzienend te functioneren. Een zonne-energiesysteem en een zonneboiler samen met optimale isolatie zorgen voor een bijna zelfvoorzienende villa. Zo woon je duurzaam en heb je lage energiekosten.
Do it yourself
De Villa’s kunnen als bouwpakket worden geleverd en door de toekomstige bewoners zelf worden opgebouwd. Elke unit kan door twee mensen binnen een dag gebouwd worden. Indien wenselijk kan de MiniVilla ook klaar voor gebruik geleverd worden.


In de MiniVillla is gekozen voor het toepassen van Berker S.1 schakelaars.
Mooie plintgoten en stijlvolle schakelaars
Hager participeert in dit concept met haar expertise in flexibel bouwen en bijbehorende producten. In de demovilla is een vision-verdeler van Hager geplaatst. Daarnaast is een flexibele infrastructuur aangelegd met plintgoten tehalit.SL. Zo kunnen energie en data, zonder sleuven in de wanden te hoeven frezen, eenvoudig door de Villa worden getransporteerd. In de demovilla zijn plintgoten in aluminiumkleur geplaatst. De verlichting is geprogrammeerd via de eenvoudige drukknopprogrammering Quicklink. Met schakelmateriaal Berker by Hager kan de bewoner straks de verlichting in- en uitschakelen. Gekozen is voor de serie Berker S.1 in polarwit. De afwerking van deze serie is in meerdere variaties en kleuren leverbaar en harmoniseert daardoor altijd met de omgeving.

Meer informatie over het MiniVilla-concept: