Design is de standaard, onze standaard is design

Ieder huis is anders. En elke consument heeft individuele wensen. Een schakelaar aan de wand roept overal andere gevoelens op. In je woonkamer, in de slaapkamer, in de garage of op kantoor; de omstandigheden én het individu bepalen uiteindelijk welk design het beste tot zijn recht komt. Daarom brengt Hager een breed assortiment berker designseries op de markt waarbij design de standaard is. Zo is er voor ieders smaak een passende keuze.
Elke installateur gebruikt standaard schakelmateriaal. Alleen zijn de bekende series qua vormgeving wel erg ‘standaard’. Een standaard serie mag ook best mooi zijn. Als Hager willen wij de hedendaagse consument voor schakelmateriaal interesseren met niet één, niet twee, maar met drie standaard schakelaarseries, die stuk voor stuk een onderscheidend design hebben. Daarnaast bieden wij keuze uit een tiental andere berker designseries; van uitgesproken modern tot zeer klassiek en van warm hout tot gepolijst metaal of natuursteen.

Onderscheidend schakelmateriaal

Met de berker designserie S.1, Q.1 en Q.3 heb je drie onderscheidende designs die figuurlijk maar ook letterlijk een nieuwe standaard zetten. Een brede rand, een smalle rand, ronde hoeken, scherpe hoeken, wit, zwart, crème. Met deze producten bied je een consument altijd een aantrekkelijke keuze voor een vriendelijke prijs, zonder meteen naar
meer individuele of gestyleerde ontwerpen te hoeven grijpen.

Grote variatie in materialen

Natuurlijk zijn er verschillende berker designseries die een of zelfs meerdere stapjes verder gaan. Kies een kleur of varieer in materiaal. Wil je een klassieke schakelaar voor een oud herenhuis - van porselein bijvoorbeeld - of kies je voor modern glas of een zachte kunststof met hoge aaibaarheidsfactor? Voor elke wens, hoe extreem ook, heeft Hager een passende berker designserie beschikbaar. Sterker nog; kun je de exacte wens van de klant toch niet helemaal in een bestaande serie terugvinden, dan hebben we altijd nog Manufaktur. Via Manufaktur voeren we individualisering tot in het extreme door. Met deze maatwerkservice maken wij de meest bijzondere wensen waar.

In samenhang met de tijdgeest

Met vijftien verschillende designseries creëren we binnen ons berker-assortiment een hele brede keuze, van klassiek tot zeer eigentijds. Keuze geven is één, maar gevoel houden met de tijdgeest is minstens zo belangrijk. Daarom schakelen wij topontwerpers in om de series te ontwerpen en staan we permanent in contact met de beste interieurdesigners en architecten. Deze professionals fungeren als klankbord en zorgen ervoor dat alle series passen bij de wensen van deze tijd. Met zoveel diversiteit kunnen we ieder architectonisch concept tot in de fijnste details perfectioneren.
Meer dan vijf jaar, maar precies weet Krijn Daniëls het niet, werkt Markhorst Elektro met berker als standaard schakelmateriaal. “Het is vooral de kwaliteit, maar ook die moderne uitstraling waardoor wij naar berker zijn overgestapt. Het vierkante, maar toch wat afgeronde uiterlijk en de helderwitte kleur is wat de consument van tegenwoordig
erg aanspreekt. Je kunt er praktisch overal mee uit de voeten”, aldus projectleider Daniëls.
De meest gebruikte designserie is de S.1 polarwit glanzend. “Die hebben al onze monteurs standaard in de auto liggen, en daarvan hebben we ook voldoende voorraad in ons magazijn. Als onze mensen een project starten, dan bestellen ze automatisch de S.1. We weten gewoon dat de consument daarmee heel tevreden is.”

Robuust en snel te monteren

Circa 80 procent van de opdrachten die Markhorst Elektro uitvoert zijn projectmatige nieuwbouwwoningen; bouwprojecten van 10 tot 70 woningen. Vaak ook voor woningcorporaties. “Voor de woningstichting hier in Eersel doen we ook de grote renovaties en dan gebruiken we eveneens de series van berker. De servicemonteur van de woningstichting rijdt inmiddels ook met een voorraad S.1 in zijn bedrijfswagen. Ook hij ervaart dit schakelmateriaal als erg robuust. Hoekjes breken niet af en de montage gaat zeer snel. Alles gaat via insteektechniek; we hoeven niet meer te schroeven.”

Nieuwe demoborden

Naast de S.1 gebruikt Markhorst Elektro ook andere series, zoals de Q.1 en Q.3. “Recentelijk hebben we nieuwe demoborden in onze showroom gemaakt waarop we, naast de S.1, Q.1 en Q.3, ook schakelaars en tasters uit andere series, zoals de 1930 laten zien. Onze kopersbegeleidster, die de kopers van nieuwbouwwoningen begeleidt, maakt daar graag gebruik van. Zij kan vaak goed inschatten wat mensen wensen. Veel consumenten willen redelijk standaard, maar wel modern schakelmateriaal. Natuurlijk heb je in onze regio ook mensen met een ruimer budget. Als zij een huis kopen of laten bouwen, willen we ook de wat luxere of meer design-series kunnen aanbieden. Met berker zijn al die mogelijkheden beschikbaar.”

Meer aandacht voor elektrotechniek

Volgens Krijn Daniëls is met de komst van hun kopersbegeleidster de aandacht voor elektrotechniek in de woning over de hele linie omhooggegaan. “Er zijn intussen ook meer aannemers die dat hele traject volledig bij ons leggen. Daardoor kunnen wij nu ook een domoticasysteem als Coviva veel beter aanbieden. We hebben, in samenspraak met Hager, standaard Smart Home pakketten samengesteld. Met de pakketten Basic, Luxe en Maatwerk blijken we steeds meer mensen voor woningautomatisering te kunnen interesseren.”

Meer weten?
Ontdek meer over Hager schakelmateriaal en de berker designseries op Hager.nl/berker