Domotica in elke woning en voor iedereen

Het automatiseren van installaties in de woning spreekt steeds meer mensen aan. De mogelijkheden worden ook alsmaar groter, juist omdat de techniek toegankelijker wordt. Met Coviva, onze plug & play domotica, blijken wij – nog meer dan we al dachten – een oplossing te bieden voor elke levensfase, voor alle soorten woningen en voor elk type gebruiker.
Het is zo duidelijk als wat; mensen raken meer en meer gewend aan slimme en automatisch werkende functies. De smartphone werkt dat in de hand, maar bijvoorbeeld ook onze auto’s waarin klimaat en audio automatisch reageren. Met als gevolg dat de gemiddelde bewoner zich steeds vaker afvraagt waarom het gemak dat hij in zijn auto ervaart, nog niet in zijn woning beschikbaar is. De vraag naar woningautomatisering neemt onvermijdelijk toe; dat kan zijn bij de aanschaf van een nieuwe woning, maar ook in een bestaande woning waar de bewoner zijn comfort wil vergroten.

Oneindig voortborduren

“Met Coviva hebben we een systeem waarin eenvoud centraal staat. Bovendien werkt het draadloos en is het gebaseerd op de wereldwijde standaard KNX. Dit zorgt ervoor dat de instap bijzonder laag is, maar dat iedereen op dit systeem kan voortborduren. Zo kan de bewoner uiteindelijk oneindig veel functies en installaties koppelen”, vertelt Laurens Timmers, market manager residential. “Het mooie van Coviva is dat je dit systeem in elke fase van een woning kunt installeren. Je kunt hem als laagdrempelige standaardautomatisering in de nieuwbouw opnemen, je kunt het als een wat uitgebreide meerwerkoptie in projecten aanbieden, maar het systeem is ook snel en eenvoudig in bestaande woningen te installeren.”

Toekomstvast systeem

Juist die brede inzetbaarheid van Coviva, gekoppeld aan een toekomstvaste standaard en de onbeperkte mogelijkheden om het systeem uit te bouwen, spreekt veel bewoners aan. “Niemand wil een huis waarin straks blijkt dat het gekozen systeem begrensd is. Veel andere domoticasystemen zijn dat wel, wat de leveranciers ook beweren”, zegt Laurens. “Met Coviva bieden we meteen de meeste basisfuncties, zoals de aansturing van verlichting, zonwering, rolluiken en de koppeling met bijvoorbeeld rookmelders voor een optimale veiligheid. Bovendien werkt Coviva naadloos samen met de IP-camera’s en het weerstation van Netatmo en met de slimme thermostaat van Tado.”

Laagdrempelig voor elke gebruiker

De installatie van Coviva is erg laagdrempelig. Elke installateur die zich een uurtje de tijd gunt, kan de componenten installeren en programmeren. "Het enige dat de installateur moet doen is de smartbox aan het internet koppelen, zodat hij een brug bouwt tussen de draadloze sensoren en actoren in de installatie en de visualisatie", vertelt Laurens. Als de componenten zijn gemonteerd, zal de smartbox ze automatische detecteren en zijn ze ook in de bijpassende app zichtbaar. Vanaf dat moment kan de installateur slimme schakelingen maken tussen de verschillende actoren en schakelaars. De installateur maar ook elke eindgebruiker kan zelf de scènes programmeren en de installatie op elk moment weer aanpassen.

Meer eenvoud door spraakbesturing

“Spraakbesturing is een functie die nu al, maar zeker in de toekomst, steeds belangrijker wordt. Coviva kan die functies integraal aanbieden. De smartbox is direct en kinderlijk eenvoudig te koppelen aan de Alexa van Amazon of Google Home. Daarmee is het meteen mogelijk om bijvoorbeeld een Sonos audiosysteem te bedienen. En dat is nog maar het begin. Het uitgangspunt waarbij de smartbox als brug fungeert naar andere, slimme systemen, maakt dat Coviva elke gebruiker oneindig veel gemak zal bieden. En de installateur beschikt eindelijk over een KNX-systeem dat hij zonder (KNX-)opleiding kan installeren en in gebruik nemen.”


Wil jij een (groter) gedeelte van de omzet in de smarthome markt? Klik hier en kom alles te weten over Coviva!