Kennis is het 'toverwoord'

Geschreven door:

Barry van der Zande.
Market Manager Residential.
Als Market Manager is Barry bij Hager Nederland verantwoordelijk voor het inventariseren, identificeren, opstellen en uitvoeren van het Strategisch portfolio Plan voor het marktsegment woningbouw. Productenoplossingen als de Vision groepenverdeler, modulaire beveiligingscomponenten (aardlekschakelaars, installatieautomaten, e.d.) en verdelers tot 125 A vallen onder zijn verantwoordelijkheid. Zijn interesses zijn techniek, normeringen, marketing en business development.

De markt groeit maar minder hard

De prognoses voor komend jaar voor de woningbouwmarkt zijn nog steeds positief, de verwachting is dat er dit jaar 66.500 nieuwe woningen worden opgeleverd. Een mooi aantal waar bouwend en installerend Nederland hard zijn best voor moet doen om dit aantal daadwerkelijk te behalen. Opvallend is dat de groei met 3% minder groot is dan voorgaande jaren. Een veel genoemde reden hiervoor zijn de beperkte aantal afgegeven bouwvergunningen en de capaciteit bij bouwers en installateurs. Voor de bestaande woningvoorraad verwacht ik dat de als maar stijgende huizenprijzen en daarmee het aantal verhuizingen zal dalen. Of dit nu positief is of niet vraag ik mij weleens af? Een verhuizing betekent dat de kans op woningverbetering groot is, en dat daarmee ook de elektrische installatie wordt aangepakt. Maar het kan er ook voor zorgen dat bewoners ervoor kiezen hun bestaande woning aan te pakken en dit kan weleens grondiger zijn dan bij een verhuizing.

Kennis is het 'toverwoord'

De groei (kansen) voor E-installateurs zal in 2019 uit de duurzaamheidshoek komen. Zonnepanelen kennen we al enkele jaren. De vraag er naar zal de komende jaren nog wel aanhouden en misschien nog wel stijgen afhankelijk van de ontwikkelingen op politiekgebied. Een groeiende ontwikkeling zijn de overwegingen en aanvragen op het gebied van warmtepompen. Het verduurzamen/ elektrificeren van de woningvoorraad wordt door de overheid gestimuleerd maar ook maatschappelijk komt het thema steeds vaker op de agenda. Door verhoging van de energiebelastingen en verschuiving van de kosten tussen elektriciteit en gas wordt het voor huiseigenaren steeds interessanter. Kennis is hierin het toch echt het ‘toverwoord’. De benodigde theoretische en praktische kennis zal het verschil maken of een opdrachtgever jou wel of niet de opdracht gunt. Zoals altijd ‘hoor’ je voldoende doemscenario’s waar de opdrachtgever niet dat kregen wat er verwacht werd. In sommige gevallen betekend dat koude temperaturen tijdens een strenge winterdag, gepaard met hogere kosten dan voorgerekend.
Voor de E-installateur voorzie ik hierin kansen om naast een goedwerkende elektrische installatie, ook comfort te verkopen in de vorm van gebouwen automatiseren die naadloos aansluit op de W-installatie. Naast het inregelen van het ‘noodzakelijke’ comfort, zoals de verwarming, kan men deze relatief eenvoudig verhogen door verlichting, beveiliging en media te koppelen. De kunst zit in het doorvragen en het aanbieden van de mogelijkheden. Laten we eerlijk zijn,….we komen er niet vaak als E-installateur, maar als we nu toch bezig zijn kunnen we dat toch wel meepakken?

Een geëngineerde verdeler!

De belasting op de woningbouwverdeler zal stijgen, maar met een goed geëngineerde verdeler zal dit geen enkel probleem geven. Toch zit hier de uitdaging, want wat is een goed geëngineerde verdeler? Met de juiste training van 1 á 2 dagen is elke installateur in staat om dit voor kleinere verdelers te realiseren. De moeilijkheid zit aan de commerciële kant, want hoe verkoop ik het aan de aanvrager t.o.v. van diegene die deze kennis niet bezitten?
Als Hager zullen we inspelen op deze ontwikkelingen door de installateur hierin te ondersteunen met diverse nieuwe producten en trainingen. Met bestaande producten kunnen veel oplossingen al gerealiseerd worden, maar je moet ze maar wel kennen en kunnen toepassen. Het toepassen van een “ouderwets” voorrangsrelais kan zo maar eens de oplossing bieden zonder al te veel wijzigingen in de bestaande installatie te hoeven te verrichten.
De samenwerking met Audi zal komend jaar zorgen voor een ‘slimmer’ systeem hoe om te gaan met de beschikbare energie in combinatie met een laadstation. Het koppelen aan je eigen lokale energieopwekking zou zo maar eens werkelijkheid kunnen worden.

Het buisinvoerstuk

Op het gebied van groepenkasten staat de ontwikkeling niet stil. We zijn het afgelopen jaar gestart met de ontwikkeling van een buisinvoerstuk speciaal voor situaties waarbij de ruimte zeer beperkt is. In 2019 zullen we hiervoor een oplossing aanbieden, mits de bedachte ontwikkelingen aanslaan, want ook dit keer zullen de installateurs zelf tijdens een praktijksessie bepalen of één van de concepten een oplossing is?