KNX-touchscreens

Hager introduceert twee nieuwe KNX-touchscreens. De touchscreens zijn in feite zeer uitgebreide KNX-tasters die een groot aantal aparte schakelaars vervangen en deze op een visueel overzichtelijke wijze presenteren aan de gebruiker.

KNX-touchscreens 8 inch en 5 inch

De KNX-touchscreens zijn verkrijgbaar in twee formaten: 8 inch [TJC080] en de 5 inch [TJC050]. De TJC080 is voor horizontaal gebruik en de TJC050 kan zowel horizontaal als verticaal worden gemonteerd.

De touchscreens worden rechtstreeks aangesloten op de KNX-bus en functioneren na programmering volledig zelfstandig. Het programmeren van de touchscreens gebeurt via een speciale plugin in ETS. Voor de 24V-voeding kan het “geel/witte aderpaar” in de KNX-buskabel worden gebruikt.

Via een USB-stick kunnen persoonlijke afbeeldingen en/of foto’s worden geladen, waarmee het display voorzien kan worden van herkenbare beelden uit de praktijk. Om het scherm niet continu aan te laten staan heeft het een stand-by en screensaver functie. Middels een sensor schakelt het scherm weer in zodra er iemand nadert.

De bijbehorende inbouwdoos, het design-afdekraam en de 24V-voeding moeten apart worden besteld.

Design afdekramen voor touchscreens

De nieuwe touchscreens worden geleverd zonder afdekraam.

Het afdekraam wordt met behulp van een magneetsysteem op het touchscreen geklikt en kan achteraf altijd worden verwijderd voor schoonmaak, onderhoud of design-aanpassing. Door de aparte levering blijft het eenvoudig om een passend design te selecteren en in de toekomst eenvoudig nieuwe designs toe te voegen.

Het nieuwe touchscreen is beschikbaar in:
  • glanzend zwart kunststof
  • zwart glas
  • wit glas
De standaardrange afdekramen worden later nog uitgebreid met aanvullende Berker by Hager-designs, geheel in lijn met het Berker by Hager-schakelmateriaal.

Inbouwdoos voor touchscreen

Voor het inbouwen in de wand van het touchscreen TJC080 en de TJC050 is de inbouwdoos TJW080 geschikt.

De inbouwdoos wordt via schroefklemmen in de wand verankerd. Voor het op maat maken van de benodigde sparing is in de behuizing een tekening/boormal toegevoegd.

Meer informatie

Online informatie

U vindt meer (technische) informatie over deze producten in onze e-catalogus: