8400 PV-panelen op het dak van Oegema Transport

Warmte-ontwikkeling en max. 1% spanningsverlies

Huisinstallateur Linde Kroon Elektrotechniek is nauw betrokken bij de duurzaamheidsambitie van Oegema Transport bv uit Dedemsvaart. Voor het AC-gedeelte van in totaal ruim 8400 zonnepanelen zocht Linde Kroon de samenwerking met Hager. Lees er meer over in het artikel uit Installatie & Bouw nr. 3 2019.


Realisatie: Linde Kroon Elektrotechniek bv, PS Nederland, Zonnegilde bv
Systemen: Hoofdverdeelsysteem en onderverdelersNoord/Zuidlijn Amsterdam

Acht projecten in één

Na jaren bouwen is de Noord/Zuidlijn sinds medio 2018 open en is het reizen door Amsterdam voor zo'n 185.000 reizigers per dag een stuk eenvoudiger geworden. Hager-collega's Ed Kooijmans en Abe de Jong blikken terug op een bijzonder project.

Realisatie: VIA NoordZuidlijn, een handelsnaam van Visser & Smit Bouw, een VolkerWessels onderneming
Systemen: Complete laagspanningstraject, bestaande uit hoofdverdeelsysteem Unimes, Univers-onderverdelers, een railkokersysteem, een UPS-noodstroomvoorziening, en advies/engineering/programmering van de besturing van de verlichtingsinstallatie inclusief armatuurdefectmelding voor alle stations


Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie Utrecht

Betrouwbare energievoorziening met railkokeraansluiting

Vijf weken voor de opening mochten we rondkijken in het nieuwe Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie, waarvoor Homij en Hager de energiedistributie verzorgden. Een bijzondere plek met een bijzonder verhaal.

Realisatie: Homij Technische Installaties
Systemen: Hoofdverdeelsysteem met railkokeraansluiting, Volta-inbouwonderverdelers


Bedrijfspand Agrifirm

eMobility oplossing

Voor Agrifirm is het faciliteren van elektrisch vervoer bij de medewerkers één van de vele acties om duurzaamheid binnen het bedrijf te maximaliseren. Het is een zeer eigentijds beeld om al die hybride en elektrische auto’s in de parkeergarage op één rij te zien staan. Stuk voor stuk hebben zij hun laadkabel in een van de 12 witty laadstations geplugd.

Realisatie: Mandersloot installaties, Woudenberg
Systemen: Hager-laadstation witty

PV-park Lelystad

Compactstation met energiedistributiesysteem

Bij dit PV-park in particulier eigendom werd het compactstation door Alberts & Kluft BV Almere uitgevoerd met een Hager-laagspanningsenergieverdeelrek.

Realisatie: Alberts & Kluft BV Almere
Systemen: Compactstation met Hager laagspanningsenergieverdeelrek en meting


Brasserie-Hotel Antje van de Statie Weert

Design geeft een welkom gevoel

In Brasserie-Hotel Antje van de Statie werd de ideale combinatie van maximaal comfort voor de gast met het mooiste design gerealiseerd. Schakelmateriaal berker-serie R.1 werd in een speciale antracietkleur uitgevoerd via de Manufaktur maatwerkservice.
De Accountmanager Hotels van Hager, installateur Chris Steijvers en eigenaresse Dorien Hendrix laten je het project zien.

Realisatie: Chris Steijvers Electro Nederweert, Emenem Building Automation Weert, SRO Paneelbouw Den Bosch
Systemen: Hager-verdelers, Hager KNX-gebouwautomatisering, gekoppeld aan Crestron AV-systeem, berker-serie R.1 schakelmateriaal in maatwerk-kleur mat antraciet


Bedrijfspand Bakker Groep Coevorden

BREEAM pand met KNX automatisering

Het pand van Bakker Groep Coevorden werd gebouwd volgens BREEAM specificaties. KNX automatisering draagt bij aan een duurzame installatie.

Realisatie: Hager Domoticapartner Langeland-Borgman, Paneelbouwer PS Nederland, Adviseur KOVO
Systemen: energieverdeeltechniek en en bemetering, KNX-systeem, schakelmateriaal en KNX-tasters, kunststof wandgoot tehalit.BRN