Het merk Hager

In de afgelopen jaren zijn markten, technologieën en het aanbod aanzienlijk ontwikkeld.
Ook Hager heeft zich continu aangepast aan deze ontwikkelingen. Het uiterlijk van Hager weerspiegelt de dynamische ontwikkeling van het merk Hager op een eigentijdse manier.

Het merkbeeld :hager

Sinds 2010 voeren we het beeldmerk van Hager met dubbele punt.

De dubbele punt in ons logo symboliseert: Hager biedt de perfecte oplossing voor uw elektrotechnische probleem, direct, hoe ingewikkeld ook. En de opvallende oranje kleur verschaft het logo nog meer frisheid en dynamiek.

Daniel Hager - CEO Hager Group

Ons aanbod is door de jaren heen sterk uitgebreid. Het varieert nu van energiedistributie en kabelmanagement tot gebouwautomatisering en schakelmateriaal. Met een brede oplossingsexpertise in elk van deze gebieden, zijn wij specialist voor elektrotechniek in woningbouw en utiliteit.

Tijdens ons groeiproces als totaalaanbieder hebben we het aanbod van Hager, Tehalit en Weber samengevoegd in één hoofdmerk Hager. Daarmee zijn we uniform herkenbaar en ontvangt u alles uit één hand: een compleet oplossings- en servicespectrum voor een eenvoudige en betrouwbare elektrotechnische installatie.

Het assortiment is onderverdeeld in drie gebieden, elk met een eigen herkenbare kleur.

Innovaties in dienst van de klant

Verantwoordelijkheid, openheid en toekomstoriëntatie komen tot uiting in onze nieuwe merkstrategie. Innovatie, gemak en dichtbij de klant staan (customer intimacy) zijn de oude en nieuwe waarden van het merk Hager. We vragen onze klanten naar hun wensen en meningen en evalueren jaarlijks duizenden van deze gesprekken. Op die manier kunnen we in de ontwikkeling van onze systemen direct de behoeften van onze klanten meenemen.

Natuurlijk duurzaam

Hager staat voor duurzaamheid – als onderneming én als merk. Wij nemen verantwoordelijkheid en dragen bij aan de instandhouding van natuurlijke resources. Bij al onze nieuwe ontwikkelingen spelen deze aspecten een belangrijke rol. Dit betreft energiezuinige productieprocessen alsook de bijdrage die onze producten over hun totale levensduur aan energiebesparing opleveren. Bovendien hebben we onze verpakkingen vanuit ecologisch standpunt geoptimaliseerd.

Productaanduidingen

Als er Hager op de verpakking staat, zit er ook Hager in de verpakking! Dat maken we duidelijk zichtbaar door een Hager-logo op alle producten die na 1 januari 2010 zijn verschenen. Per toepassingsgebied in onderscheidende visuele aanduiding. Hieronder ziet u voorbeelden.
Blauwe lijn
Op de modulaire componenten is een blauwe lijn
afgebeeld en het Hager-logo met dubbele punt.


Blauwe lijn op Hager-producten
Hager-stansing
Op contactdozen, afdekramen en eindkappen is het Hager-logo gestempeld of gestanst. Op de Tehalit-profielen zelf verschijnt geen logo. De eenduidige karakterisering als tehalit-product blijft echter goed leesbaar op de beschermfolie.
Hager-logo ingestanst
Hager-logo op verdeelsystemenHager-logo op behuizingen
Daar waar onze producten ook door eindgebruikers gezien worden, verschijnt het Hager-logo in verschillende vormen.
In de woningbouw is dit subtiel-elegant met kleurtoon op kleurtoon.
In de utiliteit wat meer contrasterend en goed zichtbaar.
Etiket Hager

Verpakkingsetiketten

Op onze verpakkingsetiketten ziet u goed welk Hager-product in de verpakking zit. Naast het Hager-logo en een barcode zijn ook opgenomen: de (Duitse) naamgeving van het product,
een afbeelding van het product, het bestelnummer en de EAN-code.

Communicatiemiddelen

Hager-catalogi

Onze communicatiemiddelen vanaf 2010 ondersteunen een eenduidige merkbeleving voor alle klantgroepen. Eén merk, één beeld, één boodschap: Hager. De foto’s en kleuren zijn fris en levendig, de layout luchtig en open, het raster zorgt voor een moderne uitstraling en grote herkenbaarheid. De verschillende productgroepen hebben hun eigen kleur, blauw voor Energiedistributie, Grijs voor Kabelmanagement, en Groen voor Schakelmateriaal & Gebouwautomatisering.