Verdelercalculatie- en ontwerpprogramma Elcom

Elcom is een verdelercalculatie- en ontwerpprogramma waarmee verdeler-aanzichten en hoofd- en stroomschema’s ontworpen worden.

Let op - nieuwe ontwerpsoftware voor verdelers: hagercad

Hager heeft een nieuwe verdelercalculatie- en ontwerpsoftware tool beschikbaar: hagercad.univers N (HS). Met deze software kan snel, efficiënt en compleet een veilige en kwalitatief goede installatie ontworpen worden. Deze software vervangt de huidige software Elcom*.


* In juli 2016 wordt nog een update (prijzen en producten) van Elcom beschikbaar gesteld. Vanaf januari 2017 zal Elcom niet meer worden ondersteund.

De basismodule

Bevat alle producten uit het innovatieve Hager-assortiment. Door middel van deze module kunt u een stuklijst en een complete calculatie vervaardigen. U kunt in deze module uw projecten registreren, waarbij de gegevens van uw klant worden ingevoerd. Het programma stelt u in staat rekening te houden met individuele kortingspercentages, prijsveranderingen en zelfs met artikelen van andere fabrikaten. Het is dus geen gesloten programma.

Module verdeleraanzichten

Maakt het mogelijk om automatisch verdeleraanzichten te maken.
Na het maken van de stuklijst in de basismodule kunt u een verdeleraanzicht door het programma laten tekenen. Een andere mogelijkheid is om het verdeleraanzicht handmatig te tekenen, waarna de producten in de basismodule op de stuklijst komen te staan. In ieder geval worden de elektro technische voorwaarden vantevoren aangegeven en als basis gebruikt voor de calculatie.
Bij veranderingen in het verdeleraanzicht past de calculatie zich zelfstandig aan. Zo wordt het vastleggen van een bestellijst in de basismodule nog eenvoudiger.

De module hoofd- en stuurstroomschema’s

Evenals in de module verdeleraanzichten, is het mogelijk het hoofdstroomschema automatisch te laten tekenen of zelf te tekenen. Via deze module kunt u ook macro’s aanleggen; een combinatie van meerdere producten, door u vastgesteld tot één geheel. Een groot voordeel is de mogelijkheid om een hoofd- en stuurstroomschema automatisch om te zetten in een verdeleraanzicht of een calculatie. Ook in deze modulen worden latere aanpassingen automatisch in de andere odulen verwerkt, zodat de gegevens altijd up-to-date zijn. Alle gebruikte onderdelen kunnen, indien gewenst, automatisch genummerd worden.

Downloads

Titel  Omschrijving  Download 
Uitleg deïnstallatie Elcom
  Instructie  PDF, 33 kB
Welke Elcom-versie heb ik?
  Instructie  PDF, 46 kB