Hager Update

Op 26 mei jl. organiseerde Hager een eerste Hager Update. Hager Update is één van de vijf soorten events binnen het Hager Live concept.

Terugblik Hager Update: 3D printing in de bouw- en installatiesector

Het thema van de laatste editie van Hager Update op 26 mei 2015 was: 3D printing in de bouw- en installatiesector. Vragen waar antwoord op werd gegevens tijdens deze dag:
  • Heeft u er zelf al iets mee gemaakt?
  • Wat kun je er nou echt mee als installateur?
  • Wat zijn de mogelijkheden nu en wellicht in de toekomst?


Bekijk hieronder een sfeerimpressie van dit event.

6674201.5924

De wereld van 3D printingNanning de Jong
Nanning de Jong presenteerde over 3D printen. Hij liet een concept zien, waarmee installatietechniek én 3D printen samen extra waarde kunnen toevoegen aan de omgeving van uw klant. Hij liet ook echt 3D geprinte producten uit onze markt zien.

Nanning de Jong startte drie jaar geleden het bedrijf 3Dwergen, waar hij samen met zijn klanten nieuwe commerciële toepassingen voor 3D printtechnologieën ontwikkelt.Michel Heijnekamp
Michel Heijnekamp liet zien wat Hager op het gebied van 3D printing doet. Uit Hager's productieproces zag je voorbeelden van onder meer rapid prototyping, waarmee zeer snel eerste versies van nieuwe producten tot stand komen. Maar uiteraard was er ook een commerciële insteek: met 3D printing worden productie van kleine series, spare parts en volledige customisation van producten mogelijk.

Tot slot gaven we je nog een kijkje in de keuken bij Hager. Innovaties die er op korte termijn aankomen, kregen al een gezicht. Van een ogenschijnlijk eenvoudige WCD boordevol innovatie tot een volgende stap in smart thermostats en een nieuwe generatie deur- en videotechnologie.

Wat is Hager Update?

Hager Update is een interactief event, waarin we samen kijken we naar de grote technische trends en daarbij de vraag stellen: ‘Wat is de impact van deze ontwikkelingen op onze branche en de dagelijkse praktijk?’ Het gaat over de toekomst, dus geven we niet altijd pasklare antwoorden, maar bepalen onder begeleiding van externe experts gezamenlijk denkrichtingen voor onze toekomst. Zo kunnen we samen uitdagingen aangaan, elkaar inspireren en nieuwe marktkansen ontwikkelen. En het biedt je de mogelijkheid bij Hager een kijkje achter de schermen te nemen.
Hager Update is een onderdeel van Hager Live .